Filmi yeni izledim. Abartıldığı kadar “bu sefer olmamış” gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bilimsel bir bilginin ilginç bir fikirle kullanıldığı klasik bir Nolan filmi. O açıdan bir sorunu yok. Bana kalırsa asıl sorunu diğer filmlerine göre seyir zevkinin daha düşük olmasıydı. Bunun sebebi de hikayenin karmaşık işliyor olması olabilir. Yoksa aksiyon yine çok iyiydi bence. Özellikle entropiyle oynanması aksiyon sahnelerine ayrı bir keyif katmış.
Dediğim gibi seyir zevkinin daha yüksek olması, hikayenin daha iyi işlenmesi dışında diğer Nolan filmlerinin bu filmden çok bir farkı yok. Eğer beklenti şaşırtmaca, twist falansa Nolan’ın Memento dışındaki filmlerinde de aman aman bir şaşırtmaca olduğunu düşünmüyorum.
Bir sorunu daha var, o da karakterler. Ana karakterleri yeterince içselleştiremiyorsun. Diğer filmlerinde hemen alıştığın, hoşuna giden, derinlikli karakterler oluyor. Burada o yoktu bence. Kötü karakteri de pek sevmedim. Yaptığı işlerin boyutuna göre basit bir karakteri vardı.
Entropi olaylarını gayet keyif alarak izledim. Daha fazla görmek de isterdim. Kötü adamın eşi gibi bazı gereksiz hikayeleri filme eklemek yerine entropi olayına daha fazla yoğunlaşılabilirmiş. Zayıflıkları var ama yine de bilim kurgu, aksiyon ve kurgu kalitesi açısından bakarsak klasik bir Nolan filmiydi. Zayıflıkları daha çok hikaye ve karakterler konusunda.