Bunları katmadan sadece animasyon-film karşılaştırması yaptım yalnız ben, yoksa onun dışında Canon olan tüm Star Wars içeriklerini mutlaka tüketiyorum, onun dışında da Extended Universe’den çok var tükettiğim eser fakat kabul etmek gerekirse bunların hiçbiri animasyonlar kadar evreni genişletmiyor ki ? Yani animasyonlar 200 küsür bölüme ulaştı. İşlenmedik konu kalmadı. Hala daha gelmekte olan animasyonlar var. Zaten EU desen artık canon değil, onu geçtim güzel eserlerin yanında azımsanmayacak sayıda baya bi saçmalayan seriler de var EU da. Eh canon’larda evet tamam güzel fakat animasyonlardaki kadar önemli event’ler işlenmiyor ki. Luke ekibinin ve Vader’ın solo maceralarını izliyoruz genellikle.
Animasyon film kıyaslamasında ise yok ya, yani imkanı yani başka türlü düşünebilmemin. Çünkü gerçekten sonuç ortada. Filmler evrenin temelini oluştururken evrenin diğer her türlü ayrıntısını animasyonlar oluşturuyor. Yani ne bileyim filmler %20 genişletiyor ise evreni, animasyonlar ise %80 genişletiyor.
Zaten aslında konu Star Wars’u Star Wars yapan şey değildi. Hangisinin daha kaliteli olduğu tartışmasıydı ki şu Star Wars filmlerinin geldiği son noktada şu soruya cevabımda hiç düşünmeden animasyon demek oluyor.