Bunuda bayadır atacağım her seferinde unutuyorum. 2020’de çıkmış en iyi iki üç animeden biri bence net. Dolandırıcılık temalı, senaryosu çok iyi işlenen, kaçma-kovalamaca türünde bir anime. Baya akıyor bu arada anime, bir oturuşta yarısı izlenir yani. Birde mükemmel ötesi bir art style’ı var animenin. Anime değil de daha çok Amerikan dizisi gibi bir hava var dizide. Konusu en kısa haliyle “ava giden avlanır” olarak özetlenebilir. Netflix yayın haklarını aldığı için bulabilirsiniz Netflix’te.
Ek olarak, 2020’de çıkan animelerden şu 4 tanesini de önerebilirim. Özellikle ilk ikisi baya özgün işler. Üçüncüsü için Suicide Squad’ın distopik bir evrende geçen, cyberpunk hali diyebilirim. Sonuncusu ise farklı bir açıdan Sherlock-Moriarty hikayesini 1800’lü yılların İngilteresi’nde olmak üzere anlatıyor daha çok Moriarty’e odaklanarak. Özellikle sınıf çatışması gibi şeyleri çok güzel işliyor o dönemdeki. Akıl oyunları seven sever. İlki yine Netflix’te bulunabilir.
Elizabeth Olsen başrollü, neredeyse hiç bilinmeyen bir dram dizisi. Melek gibi kadın valla. 2 sezon boyunca ekrana kitletti. WandaVision için iptal olması üzücü ama keşke devam etseydi.
What We Do in the Shadows (TV versiyonu, Taika Waititi yapıyor diziyi)
Black Monday (Don Cheadle oynuyor)
Özellikle bu ikisi son yıllarda en güldüğüm 2 komedi dizisi. Ama herkesin komedi anlayışına uyar mı bilmem. Yani mesela komedi anlayışları Friends, HIMYM, Office gibi değil hiç.
Shadows’un filmini izlemiştim. Bu mizah tarzı adamı yere yatıracak cinsten değil böyle pis pis sırıttıran keh keh güldüren cinsten. Ama niyetim var. Black Monday’e de bakarım.